szef kuchni poleca   kuchnia tradycyjna   menu główne   oferta czwartkowa   obiad niedzielny   menu weselne   menu pożegnalne   galeria   kontakt

Obiad

Rosół z makaronem
Rolada śląska
Roladka z kurczaka ze szparagami i prażonymi pestkami dyni
Karczek pieczony z podgrzybkami i cebulką

Kluski śląskie ,ziemniaki gotowane, dufinki,
kapusta czerwona na ciepło, bukiet gotowanych warzyw z migdałami,
sałatka z buraczków, surówka z białej kapusty


Deser

Fantazja lodowa z bitą śmietaną, owoce, kawa/herbata


Zimne przekąski

Półmiski pieczonych mięs, befsztyk tatarski, pasztet własnego wypieku, tymbaliki z kurczaka i warzyw, bukiet śledziowy w trzech smakach, ruloniki z cukini z suszonymi pomidorami w sezamie, roladki szynkowe z farszem serowo warzywnym,
sakiewki z łososia wędzonego z serem ricotta, sałatka z selera konserwowego,
sałatka sycylijska z kurczakiem z grilla, sałatka z brokułami i serem feta
świeżo pieczone bułeczki, masło


Deser

Fantazja lodowa z bitą śmietaną, owoce, kawa/herbata


Kolacja I

Szaszłyki drobiowe, schab z pieczarkami, filet z indyka z grilla

frytki, ziemniaki zapiekane,
sałatka z kapusty pekińskiej, surówka z marchwi z pomarańczą


Kolacja II

Udziec wieprzowy z sosem pieczeniowym, golonka wieprzowa

pieczone ziemniaki ćwiartki z cebulką, sałatka z ogórka kiszonego, kapusta zasmażana, musztarda, chrzan


Kolacja III

Pikantna zupa gulaszowa


W koszt przyjęcia weselnego wliczone są:
(wino musujące na przywitanie, napoje różne 2 szt./os.,soki owocowe 1l. / 5 os.


 



******



Propozycja menu na poprawiny

Zestaw I

Barszcz ukraiński
Pieczeń wieprzowa faszerowana

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Sałatka z buraczków

 


Zestaw II

Żurek śląski
Rolada wołowa

Kluski śląskie
Sałatka z czerwonej kapusty na ciepło

 


Zestaw III

Krem ze szparagów z prażonymi migdałami
Polędwiczki wieprzowe w sosie z kurek

Ziemniaki gotowane z koperkiem
Bukiet surówek